office@magazinuldeetichete.ro

0735.838.705

Transport gratuit la comenzi de peste 500 lei

Gratuit la comenzi de peste 500 lei

Etichete autocolante

Etichete autocolante

Cand ne referim la etichete autocolante (sau etichete autoadezive) , ne referim la o combinatie de trei straturi pe care se tiparesc informatii.

etichete autocolante in rola

 1. Hartie suport (cunoscuta si sub denumirea de hartie purtatoare)
 2. Un strat de adeziv
 3. Materialul imprimabil propriuzis

Hartia suport

Este o hartie acoperita cu silicon pe o fata (uneori chiar pe ambele fete), pentru a permite ca eticheta sa fie indepartata cu usurinta de pe aceasta hartie suport.

Din ce in ce mai mult, in special pentru unele aplicatii ce implica un volum mare de etichetare si in care sunt utilizate aplicatoare de etichete automate, materialul suportului nu mai este din hartie ci din plastic (polipropilena PP sau poliester PET).  In aceste cazuri, hartia suport nu se rupe in timpul procesului de aplicare al etichetelor autoadezive, mai ales ca acest proces se desfasoara la viteze mari.

 

Strat de adeziv

Spre deosebire de hartia suport, pentru care aveti doar cateva optiuni, alegerea adezivului etichetelor autocolante se face in functie de:

adezivi pentru etichete autocolante

 • temperatura de aplicare a etichetelor autocolante
 • temperatura la care etichetele autoadezive sunt utilizate
 • cate de mult trebuie ca etichetele sa fie lipite de produs
 • cum si cat de repede poate fi indeparte etichetele de pe produse

 

Evident cel mai important lucru este ca toate etichetele sa stea lipite atat cat este nevoie!!!
Pentru mai multe informatii vizitati pagina de Adezivi pentru etichete, iar in pagina Trucuri utile veti gasi informatii despre cum sa indepartati etichetele si/sau adezivul, fara a produce daune produselor achizitionate.

Majoritatea etichetelor au adeziv de tip acrilic pe baza de apa permanent sau adeziv de tip acrilic pe baza de apa usor detasabil. Pentru aplicatii ce utilizeaza etichete autoadezive care trebuie sa fie utilizate in mediu umed sau in cazul in care etichetele autocolante trebuie sa aiba o aderenta ridicata, este recomandat un adeziv cu topire la cald. Exista sute de tipuri de adezivi speciali folositi in aplicatii speciale, de aceea, daca vom considera ca aplicatia dvs. necesita un astfel de adeziv, va vom recomanda etichetele autocolante care sa se potriveasca.

 

Materialul imprimabil

La fel ca in cazul adezivilor, puteti alege materialul imprimabil dintr-o gama larga de optiuni.
Cele mai utilizate etichete sunt cele de hartie finisata. Cand ne referim la finisajul hartiei, vrem sa spunem ca hartia este acoperita cu lac sau alte substante termosensibile.
Etichetele autoadezive sintetice cel mai des folosite sunt cele din PP, datorita durabilitatii, costului si calitatii imprimarii. Etichete autocolante PE sunt folosite in etichetare produse flexibile, iar etichete PET sunt folosite pentru in cazul in care produsele etichetate sunt supuse unor temperaturi ridicate.

 

 

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati.

4 comments

 1. Dima Adrian

  Buna ziua!

  Rola eticheta adeziva , termica , cu adeziv detasabil, dimensiune 60x60mm

  1. Buna ziua,
   Colegii de la compartimentul comercial va vor contacta pentru detalii.
   Multumesc,
   Admin http://www.magazinuldeetichete.ro

 2. Florin Popescu

  Salut, aveți etichete care se rup fâșii în încercarea de a fi dezlipite? Care le lipesc cei de la paza din hipermarket pe produsele clienților care intră în magazin

  1. Buna ziua. Se numesc etichete friabile. Exista si optiunea etichete VOID. Ce dimensiune va intereseaza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *